-6 C
Kraljevo

Apel za pomoć

Objavljeno:

Zahvaljujući vašoj nesebičnosti i solidarnosti, akcija je uspela. Za svega dvadesetak sati obezbedili smo novac za nedostajuću opremu kraljevačkoj Covid bolnici. Želimo da, u ime građana i građanki Kraljeva, zahvalimo svim donatorima, ali i svima koji su na društvenim mrežama podelili naš poziv za pomoć medicinskom osoblju i pacijentima u našem gradu!

Posebnu zahvalnost dugujemo svima koji svoju pomoć u ovakvim akcijama temelje na poverenju u nas koji ih sprovodimo.

Beskontaktni toplomeri, 200 partikularnih maski i jedan deo naručenih oksimetara stigli su danas i već su dodeljeni Covid bolnici, a još deset oksimetara stiže naredne nedelje. Za preostali novac kupićemo neophodnu zaštitnu opremu za medicinsko osoblje.

Hvala još jednom, mnogo hvala!

17. JUL 2020. KRALJEVAČKOJ BOLNICI ISPORUČENO:

  • 5 beskontaktnih toplomera
  • 7 pulsnih oksimetara
  • 200 partikularnih N95 maski

18. JUL 2020. KRALJEVAČKOJ BOLNICI ISPORUČENO:

  • 300 boca alkohola

28. JUL 2020. KRALJEVAČKOJ BOLNICI ISPORUČENO:

Stiglo je još 8 dodatnih pulsnih oksimetara, tako da je do sada dostavljeno ukupno 15 kraljevačkoj Covid bolnici. Inače, ovaj mali aparat, koji je neophodan za praćenje stanja osoba sa težom kliničkom slikom veoma je teško nabaviti i postoje liste čekanja za svaki uvoz. Zahvaljujemo se još jednom svima vama koji ste donirali novac, ali i firmama koje nam pomažu u nabavci i dopremanju dragocene opreme. Još jedan kontingent od 100 partikularnih maski i u ovom paketu.

29. JUL 2020. KRALJEVAČKOJ BOLNICI ISPORUČENO:

U hitnim i najtežim slučajevima laringoskop bukvalno može da spasi život jer se koristi prilikom intubacije osoba kojima je neophodna ventilacija. Ovo su tri koje ste kupili Covid bolnici.

31. JUL 2020. KRALJEVAČKOJ BOLNICI ISPORUČENO:

  • 10 pari gumenih čizama
  • 100 komada belih pamučnih majica za ispod skafandera
Kategorija:

Pogledajte još