-6 C
Kraljevo

Vidimo zloupotrebu sistema napravljenog da održava ljude na vlasti

Objavljeno:

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta, ocenio je da na održanim izborima u našoj zemlji nije bilo klasične krađe, već da je „na delu video zloupotrebu sistema koji je napravljen da održava ljude na vlasti“. Podsetimo, više od 200 mobilnih timova organizacije koju predstavlja posmatralo je izbore širom Srbije.

„Nakon uspešno izvedene posmatračke misije na održanim izborima mi shvatamo koliko su izborni sistem i sve što prati izbore toliko naklonjeni ljudima koji sprovode izbore i izvršnoj vlasti, da je sve drugo deplasirano. Nije pitanje na koji način ćete zahvatiti iz tog biračkog korpusa, nego da li ćete to učiniti. A kada je to prepušteno nekome ko je na vlasti, i kada nema institucija, onda je logično da ćete očekivati korupciju“, kazao je Voštinić.

Dodaje da bi sve ono što je video kao posmatrač na održanim izborima u Srbiji pre moglo da se objavi kao neka knjiga, nego kao izveštaj o posmatračkoj misiji.

„Od toga da neko donese nekoliko ličnih karata, sugeriše na mestu glasanja ili da iznosi papiriće sa glasačkog mesta, pa da ih donosi popunjene, pa do onih gde vas pitaju „mora li svako za sebe da glasa“, kazao je Voštinić.

Izvor informacija:Danas
Kategorija:

Pogledajte još