-6 C
Kraljevo

Mladi glavom bez obzira beže iz Srbije, a gradonečelnik Kraljeva je rešio da ih pogura

Objavljeno:

Državni vrh u Srbiji konstatno ističe da su obrazovanje i nauka osnova svakog ekonomskog i društvenog razvoja, i da su državi potrebni mladi ljudi koji će dati doprinos u različitim segmentima našeg društva. Ali, izgleda da gradonačelnik Kraljeva ne misli tako.

Gradonačelnik Predrag Terzić odlučio je da promoviše obrazovanje u drugoj državi, Sloveniji, na mariborskom Univerzitetu. I to je jasno “naglasio” u dopisu koji je poslat Školskoj upravi u Kraljevu.

“Zamislite da zatražite usluge keramičara, a on vam kaže kako zna odiičnog keramičara koga svima preporučuje. Tako je, za našu vlast, najviši domet domaćeg školstva da promoviše dostignuća školskog sistema u drugoj državi. Još je gore to što imaju kvote za obavezno pojavljivanje, pozivaju se na dopise nenadležnih partijskih kolega, i uopšte, srozavaju
ono malo kredibiliteta preostalog u prosveti Srbije. Da je sve to dobrovoljno i u svrhe pružanja mogućnosti, nikakvog problema ne bi bilo, štaviše. Ovako je to partijska scenografija za protokolarnu saradnju dva grada”, objašnjava Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

Ceo tekst pročitajte na portalu Nova S

Izvor informacija:Nova S
Kategorija:

Pogledajte još