-6 C
Kraljevo

100 za jednog je najagresivnija izjava predsednika Aleksandra Vučića

Objavljeno:

U akciji „100 za jednog“ na kartonima su bila i imena dece iz VII 2 – stradalih u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, kaže advokatica Sara el Sarag koja je zajedno sa Nikolom Kojom i nekoliko desetina ljudi nosila na prsima tablu sa imenima žrtava, a na leđima tablu s natpisom „100 za jednog“ na protestu Srbija protiv nasilja održanom ove subote.

Sara je nosila ime Maje Đorđević, koju je ubio muž ispred Centra za socijalni rad, a među ostalim imenima su bila još imena ubijenih u Malom Orašaju i u Duboni.

– Nosila su se imena čuvara u Sava Maloj, Vladimira Cvijana, Olivera Ivanovića, Stanike Gligorijević, imena zaposlenih iz namenske, imena advokata Miše Ognjanovića, Tijane Jurić, Andree Bojanić, radnika Beograda na vodi, nosila su se imena poginulih na Peštaru, Ivane Bodrožić, Jelene Marijanović, imena rudara u rudniku Soko, zatim Milorada Nikolića koji je zbog pretnje Aleksandru Vučiću na Tviteru otišao u zatvor i nakon toga pronađen ubijen, posade majora Omera Mehića, odnosno, svih stradalih u helikopteru. Nosili su se i table s imenima živih žrtava današnjeg režima i nosile su se table s imenima žena žrtava nasilja, po broju i po godinama izvršenja ubistava. Svi ti slučajevi su posledica nefunkcionisanja sistema i poruka nosiocima funkcija da je sistem ipak zakazao – napominje Sara el Sarag.

Ceo tekst pročitajte na Danas.rs

Izvor informacija:Danas
Kategorija:

Pogledajte još