5 C
Kraljevo

Kad otpuštaju vrhunske stručnjake, znači da se sistem klima

Objavljeno:

Kada krenu da otpuštaju vrhunske stručnjake to je jasan pokazatelj da su došli do poslednjih mera, kaže za Danas Predrag Voštinić aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva, komentarišući informaciju da je nuklearna inženjerka dobila otkaz u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost zbog tvitova u kojima je kritikovala predstavnike vlasti.

Kako je preneo portal nedeljnika Vreme, inženjerka koja na Tviteru koristi nadimak Mila Sila u ponedeljak je dobila otkaz, a u rešenju o otkazu se navode citati dva tvita objavljena 3. juna ove godine.

Kako se navodi u rešenju o otkazu u koje su novinari Vremena imali uvid, inženjerka je preko Tviter naloga polemisala “direktno sa Premijerkom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić obraćajući joj se rečima: ‘Providni ste ko izlog, neprijatno mi je od vaše gluposti’“, ali i da se istog dana na portalu dnevnog lista ‘Danas’ obratila Predsedniku Države rečima: ‘Opet nekrofilija i neprimerene reči’“.

Voštinić ističe da društvo u velikoj meri počiva na osobama poput Mile, te da je zastrašujuće čuti da nuklearni inženjeri ostaju bez posla zbog tvitova.

– Društvo se temelji na stručnim ljudima od integriteta koji se ne eksponiraju javno. Nuklearna sigurnost zemlje počiva na radu nuklearnih inženjera poput nje. Bez njih nema institucija ovog društva, na čijem čelu se najčešće nalaze nesposobni i korumpirani partijski poslušnici, ističe Voštinić.

Ipak, on ističe da se iz ovakvih poteza vidi pritisak pod kojim se vlast nalazi.

– Oni više ne smeju da dozvole baš nikakav disonantni ton, pogotovo iz javnog sektora, za koji veruju da imaju pod kontrolom. Međutim, kada su oni počeli da otpuštaju vrhunske stručnjake koji drže institucije to znači da se klima ceo sistem koji su uspostavili, zaključuje Voštinić.

Izvor informacija:Danas
Kategorija:

Pogledajte još