2 C
Kraljevo

Jedanaesti protest Kraljevo protiv nasilja

Objavljeno:

„U Srbiji postoji opstrukcija svakog pokušaja da se do neke istine dođe“, poručila je danas na protestnom skupu građana Kraljeva advokatica Sarah el Sarag. Okupljanja u Kraljevu počela su 8. maja jednom sedmično uz podršku dela kraljevačke opozicije na protestu pod nazivom „Kraljevo protiv nasilja“ koji uključuje i protestnu šetnju gradskim ulicama, a počela su nakon dva masovna ubistva, prvog 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i drugo, narednog dana u selima oko Mladenovca.

Protestna šetnja počela je nešto posle 19 časova, nakon što se na Trgu srpskih ratnika okupljenima obratila Sarah el Sarag koja je, između ostalog, navela:

– Smatram, a mislim da i vi smatrate, da su nezavisno pravosuđe i slobodna policija polazna tačka da krenemo da se oslobađamo. Posle pravosuđa i policije dolaze, naravno, kultura i prosvet, jer iz prosvete sve ide: to je kadar koji će da nam edukuje i sudije, i policiju, i tužioce. Zanima me dokle će tužioci da ćute, jer u slučaju Jovanjica, u kojem je policajac Mitić rekao da ima saznanja o izvršenju krivičnog dela, a svedok ne sme da laže, tužilac nije uradio ništa. Šta ćemo mi da radimo po tom pitanju? Naziv „Srbija protiv nasilja“ i svaki grad pojedinačno protiv nasilja nije odgovor na nasilje, a meni je dosta više šetnje.

Izvor informacija:Krug
Kategorija:

Pogledajte još