2 C
Kraljevo

Petnaesti protest Kraljevo protiv nasilja

Objavljeno:

Učesnici protesta su, uz podršku dela kraljevačke opozicije performansom odlučili da izraze nezadovoljstvo lokalnom politikom i rukovodstvom grada

Na Trgu Jovana Sarića, ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu, večeras je održan performans pod nazivom „Dođite na asfaltiranje jedne karijere”. Ovoga puta nije bilo protestne šetnje, ali su učesnici protesta, uz podršku dela kraljevačke opozicije (Lokalni front i pokret SRCE Kraljevo) odlučili da izraze nezadovoljstvo lokalnom politikom i rukovodstvom grada.

Okupljenima se obratio student Savo Gudžulić koji je porulio da „stvaranje optimalnih uslova za život u jednom gradu zahteva zaista odgovorne nosioce vlasti i izvršioce budžeta“ i dodao:

– Tim načinom ostvaruju se regularno vodosnabdevanje, urbanističko planiranje, bezbednost građana, kulturna ponuda, sportske manifestacije, razvoj obrazovanja, socijalna i zdravstvena podrška, izgradnja puteva i saobraćajnica. To znači da budžet grada služi potrebema građana, a ne kao miraz koji ste dobili u lični posed. Možete se oženiti po svome izboru, što je jedino prirodno, ali budžet nije vaš svadbeni poklon, pa da ga krčmite kako vam se prohte.

Izvor informacija:Krug
Kategorija:

Pogledajte još