-6 C
Kraljevo

Predrag Voštinić o blokadi do izbora i metastaziranju parlamentarizma

Objavljeno:

O planu opozicije da blokra rad Skupštine do izbora, kao i raspisivanju vanrednih izbora u emisiji „Među nama“ govorio je Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

„Voleo bih da se nešto desi, mada sam malko skeptičan jer nisam siguran da je insistiranje na izborima, a da prethodno uslovi koji se baš izbora tiču ne budu ispunjeni, može dovesti do neke velike promene. S druge strane, ako je ovo ili nasilje, možda je bolje da se i to proba“, navodi Voštinić.

Nažalost, kaže Voštinić, mi i ovog puta svedočimo da će sve da dođe do glavnog čoveka koji saopšti svima, pa i partnerima u vlasti koje izbore raspisati i kada.

„Ono što je stvarno upadljivo i što me stvarno brine je da niko ne pomenu lokalne izbore, odnosno neophodnost odvajanja. Jer ako nečemu škodi zloupotreba pojavljivanja stranke, zloupotreba javnih resursa i funkcija u kampanji, to su upravo lokalni izbori, koji i po Evropskoj povelji i svim domaćim zakonima imaju veliki stepen samostalnosti i autonomije. A to se ne vidi kod nas već jako dugo, jer su lokalne vlasti poslušnici beogradskih vladajućih partija“, zaključuje Voštinić.

Izvor informacija:Nova S
Kategorija:

Pogledajte još