5 C
Kraljevo

Opozicija u Srbiji osudila napad na aktivistu Predraga Voštinića

Objavljeno:

Opozicija u Srbiji osudila je napad na aktivistu inicijative Lokalni front iz Kraljeva Predraga Voštinića i tražila hitnu reakciju nadležnih, kao i procesuiranje napadača.

Predrag Voštinić je 10. septembra uveče povređen u Kraljevu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su na upit Radija Slobodna Evropa (RSE) odgovorili da „intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti saobraćajne nezgode“.

„Policija je alkotestiranjem utvrdila da je dvadesetčetvorogodišnji muškarac iz Novog Sada, koji je u trenutku nezgode upravljao „škodom“, bio pod dejstvom alkohola, a po nalogu tužioca naložena je dodatna analiza“, dodali su iz MUP-a.

Prema rečima Vladimira Marovića iz inicijative Lokalni front, Voštinića je najpre „presreo“ jedan automobil, kojeg je uspeo da izbegne, da bi ga drugi automobil na kružnom toku na izlasku iz Kraljeva ka Čačku udario bočno u bicikl i oborio ga.

Kako je objasnio Marović za RSE, Voštinić je zadobio prelom desnog ručnog zgloba, kao i jake udarce čitavom desnom stranom i podlive na glavi.

„On je sinoć zadržan u kraljevačkoj bolnici. Još uvek je na ispitivanima, odnosno praćenju i pretpostavlja se, po rečima lekara, da će na odeljenju hirurgije biti zadržan još dva-tri dana, kako bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da nema unutrašnjih povreda ili eventualnih krvarenja“, objasnio je Marović.

On je dodao da je policija privela sve prisutne u tom slučaju, ali da još uvek nema zvaničnog izveštaja.

„Naši prijatelji advokati već prate čitav taj događaj, jer je i dežurni tužilač sinoć izašao na teren, kako bismo mogli da reagujemo na adekvaten način“, rekao je Marović.

U Lokalnom frontu sumnjaju da ovaj napad nije bio slučajan.

„Budući da je i priroda organizacije kojoj Predrag i svi mi pripadamo aktivistička i direktno politički nastrojena, u društvu nesigurnosti u kojem živimo u ovom trenutku ne smatramo da se ovo desilo sasvim slučajno“, naglasio je Marović.

Izvor informacija:Slobodna Evropa

Pogledajte još