5 C
Kraljevo

Lice s dveju poternica i misteriozni minuti

Objavljeno:

Uvidom u policijske izveštaje, “Vreme” otkriva da je za incident od pre šest meseci kod Kraljeva, kada je Predraga Voštinića iz Lokalnog fronta udario auto i teško ga povredio, zapravo bitno ponašanje osmorice vozača i putnika iz triju vozila. Saznajemo i da se krilo od javnosti da je u jednom od tih automobila bio muškarac sa čak dveju poternica. Saznaćete zašto je bitno i tačno u minut utvrditi kada se “saobraćajna nezgoda” dogodila.

Slučajnosti postoje pa se saobraćajne nezgode “dešavaju”, ali prikrivanje i manipulisanje dokazima nikada nisu slučajnost već namera. Kad se prikrivene namere nižu, kao u slučaju povređivanja opozicionog aktiviste Predraga Voštinića, onda saobraćajna nezgoda postaje politički triler. Sve ono što se dešavalo u danima pre, tokom samog događaja, ali i u danima posle – pretvorilo je udaranje autom opozicionog političara u Kraljevu pre u kriminalistički slučaj nego u predmet saobraćajne policije.

DAN PRE – “BUNIM SE, DAKLE, POSTOJIM”

Samo dan pre nego što je Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta povređen kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama, on je sa svojim saborcima organizovao protest protiv vlasti u centru Kraljeva. Bio je to tek jedan u nizu, od desetine protesta koje je, širom Srbije, poslednjih godina organizovala i u kojima je učestvovala ta građanska asocijacija. Tokom protesta 9. septembra 2023 – dan pre incidenta – Voštinić je, sa željom da ih informiše, građanima delio primerke nedeljnika NIN sa naslovnom “Službena beleška o nepristojnoj ponudi koju je Slobodan Milenković odbio – Đukanović i Papić nudili sto hiljada evra Malom Senti da zataška slučaj Jovanica”.

Sve se dešavalo uoči početka predizborne kampanje i lokalnih izbora u Kraljevu. Na tim lokalnim izborima, kasnije, u decembru, učestvovao je i Lokalni front. Međutim, Voštinić i Lokalni front su godinama unazad izašli iz okvira lokalne politike, te ih je kritika vlasti neretko dovodila u fokus javnosti.

13. marta 2024, 21:51 Jelena Zorić
Ceo tekst pročitajte na Vreme.com

Izvor informacija:Vreme
Kategorija:

Pogledajte još