5 C
Kraljevo

KVALITET VAZDUHA ZA KRALJEVO

KRALJEVO

CENTAR

RIBNICA

JARČUJAK

SIJAĆE POLJE

MATARUŠKA BANJA

GRDIČKA KOSA

Napomena: Podaci o kvalitetu vazduha se ažuriraju na svakih sat vremena. Uređaji su postavljeni po upustvu proizvođača sa potvrđenom validacijom i sertifikovani od strane AirVisual-a iz Švajcarske. Podatke možete pratiti i na relevantnim sajtovima u Srbiji koji prate kvalitet vazduha ili putem AirVisual aplikacije za Android i iPhone uređaje.

O projektu

Nedavno smo postavili pet merača kvaliteta vazduha na pet ključnih lokacija u našem gradu: Centar, Jarčujak, Sijaće polje, Ribnica i Mataruška Banja. Ovo je deo inicijative Lokalnog Fronta da omogućimo svim građanima pristup tačnim informacijama o kvalitetu vazduha u našem prelepom Kraljevu.

Svedoci smo da Grad Kraljevo dosad nije pružao dovoljno informacija o kvalitetu vazduha građanima. Kvalitet vazduha je pitanje od suštinskog značaja za naše zdravlje i dobrobit, i svi građani zaslužuju da budu obavešteni o njemu. Lokalni Front je prepoznao ovu potrebu i preduzeo korake da je ispuni.

Postavljanje ovih pet javno dostupnih merača vazduha bilo je moguće zahvaljujući donacijama građana i preduzeća iz našeg grada. Ovo je izuzetan primer kako zajedno, kao zajednica, možemo napraviti pozitivnu promenu. Neko mora da počne, kako bi svi mogli da imaju bolje informacije o kvalitetu vazduha koji udišemo.

Mora borba za čistiji vazduh i bolje uslove za život svih nas. Ovi merači su prvi korak u tom pravcu. Naša borba za zdraviju budućnost ne prestaje ovde, već će se nastaviti kako bismo osigurali da naš grad ostane čist i zdrav za sve generacije koje dolaze.

Hvala svima koji su doprineli ovoj inicijativi i podržali našu misiju. Vaša podrška je od suštinskog značaja, i zajedno možemo postići mnogo više.

Podrži projekat

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da se pridružite kampanji kupovine uređaja za kontrolu kvaliteta vazduha AirVisual, koju organizuje Lokalni Front. Naš cilj je poboljšati kvalitet vazduha u Kraljevu i omogućiti svim građanima pristup tačnim informacijama o kvalitetu vazduha u njihovim naseljima.

Do sada smo postavili 5 uređaja za praćenje kvaliteta vazduha u različitim delovima grada. Ovi uređaji omogućavaju nam da redovno ažuriramo podatke o kvalitetu vazduha na našoj stranici lokalnifront.rs, sa tačnim informacijama koje se osvežavaju svakog sata. Ovo je važno jer omogućava svim građanima da budu obavešteni o trenutnom stanju vazduha i preduzmu odgovarajuće mere zaštite svojeg zdravlja.

Sada želimo da proširimo mrežu uređaja za praćenje kvaliteta vazduha tako da svako naselje u Kraljevu i okolini ima jedan uređaj. Ovo će nam omogućiti da imamo još preciznije podatke i da građani u svim delovima grada imaju pristup ovim informacijama.

Postoji mogućnost da se uključite u ovu kampanju putem donacija. Detalje o načinu doniranja možete pronaći na ovom linku. Svaka donacija, bez obzira na njen iznos, doprinosi ostvarivanju našeg cilja i poboljšava kvalitet vazduha u našem gradu.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su već podržali ovu inicijativu i pozivamo sve ostale da se pridruže. Vaš doprinos je od suštinskog značaja za stvaranje zdravijeg okruženja za sve nas.