24 C
Kraljevo

Koje su primedbe imali posmatrači izbora u Zrenjaninu

Objavljeno:

Posmatrači izbora iz organizacije Lokalni front, tim za Zrenjanin, prijavili su povrede glasanja ne nekim zrenjaninskim biralištima koje su obišli, što su uneli u svoje zapisnike.

Od 70 biračkih mesta, oni su obišli 28 birališta a od 26 popunjenih zapisnika predali su šest zapsinika sa primedbama, što je okačeno na sajtu RIK-a.

U naseljenom mestu Orlovat, na biralištu u mesnoj zajednici posmatrači su prijavili povredu tajnosti glasanja ali i druge vidove nedozvoljenog ponašanja.

„Bio je apsolutno nerelevantan spisak glasača kod kuće, koji su pokazali predstavnici biračkog odbora, nepotpisam i bez overe, koji je mogao doneti svaki glasač do 11 sati. Oko biračkog mesta bili su aktivisti SNS, sa nekim svojim aktivnostima, u susednoj zgradi su se neki od njih nalazili, videli su se ispred parkirani automobili. Bilo je telefonskog uzmemiravanja građana više puta u toku dana. Za kućno glasanje komisija je ponela samo jedan listić o biračkom pravu. Sve koverte su bile otvorene, posle povratka komisije. Primetio sam da su koverte sa glasačkim listićima bez potvrde o biračkom pravu, što bi moralo da bude nevažeće“, zapazio je posmatrač Boško Kojčić.

Više na poertalu Danas-a

Izvor informacija:Danas
Kategorija:

Pogledajte još