16 C
Kraljevo

Snimci kamera se brišu posle mesec dana – to je sutra

Objavljeno:

Advokat Rodoljub Šabić, kao pravni zastupnik aktiviste pokreta Lokalni front iz Kraljeva Predraga Voštinića, teško povređenog u incidentu koji se pre mesec dana dogodio u tom gradu, ocenio je da je to postupak koji „ne bi smeo da se gura pod tepih“.

Prema njegovim rečima, „juče se oglasio ispred tima advokata koji štiti interese Voštinića“.

„Na terenu je kolega Dalibor Dimitrijević, Đorđe Simić, Jovan Rajić i ja“, kaže.

Ističe da je povod za oglašavanje „jedna specifična stvar“.

„Mesec dana je od incidenta, javnost ne zna ništa o tome šta su policija i tužilaštvo uradili, šturo saopštenje, da su počinioci identifikovani, da je vozač bio alkoholisan, nije zadržan, dosta neobično. Sem toga, činjenica je da mesec dana prolazi, nas je interesovalo, mesec dana je uobičajen rok kada se uništavaju video zapisi, to je sutra, sa nekoliko objekata u blizini, trebalo je obezbediti te video zapise, mi ne znamo da li je to tužilaštvo uradilo. Ako dozvole da taj materijal bude uništen, to je nedopustivo“, ističe Šabić.

Kako je rekao, „nigde na svetu ne bi baš olako tretirali ovakvu situaciju“.

„U kojoj se neka dva automobila vozaju i idu u krug, pod dejstvom alkohola ruše opozicione građanske aktiviste. To je nešto što je krajnje provokativno, što bi tražilo potpuno odgovoran, seriozan tretman nadležnih, kvalifikacija olako data da je to saobraćajna nezgoda“, dodaje.

Navodi da „očekuju odgovor tužilaštva“.

„Nije to postupak koji bi smeo da se gura pod tepih“, kaže Šabić.

Izvor informacija:N1
Kategorija:

Pogledajte još